Inter

Spalletti:”Spelarna är väldigt besvikna”

Inter lyckades inte besegra Sassuolo under den här säsongen och nu läggs deras Champions Leauge öde i händer på Crotone som möter Lazio under söndagseftermiddagen.

Inför matchen mot Sassuolo talades det från Interhåll att den blåsvarta klubben från Milano skulle öka på sin målskörd mot Sassuolo vilket inte föll väl ut. Beppe Iachini sa på sin presskonferens inför matchen att det är respektlöst att tala på det sättet och att Inter får bevisa det på planen. Iachinis mannar slog tillbaka Inter med 1-2 efter mål av Matteo Politano och Domencio Berardi, Rafinhia stod för Inters reduceringsmål i den 80-minuten.

Vi täckte inte kanterna väl och deras ytterforwards spelade väldigt brett. Så vi var lite undertaliga på kanterna och vi kunde inte återvinna bollen snabbt nog sa Luciano Spalletti till Mediaset Premium efter matchen.

-Vi förlorade mycket energi i att jaga Berardi och de andra längs kanterna. Ju längre matchen led desto mer fann vi en bättre fungerande taktik, men efter deras andra mål så tappade laget balansen och på ett kaosartat sätt försökte de komma in i matchen igen.

-Resultatet i matchen bygger på våra egna misstag, vi fick inte in bollen i boxen. Sassuolo mötte den här matchen på bästa möjliga sätt och vi måste berömma Beppe Iachinis lag för deras vinst mot oss. De kände sig säkert lugna efter att de hade säkrat sin Serie A plats inför nästa säsong. De låg på marken lite längre än vad de egentligen behövde göra.

-Förlusten beror inte på någon särskilt spelare. Efter det första målet hade vi gott om tid till att återvinna bollen och sakta men säkert komma in i på rätt spår igen. Med vårt bollinnehav kunde vi ha pressat Sassuolo mer och trötta ut dem. Det gjorde vi inte, istället fortsatte vi att tappa bollar på mittfältet och vara oorganiserade.

-Spelarna var väldigt upprörda i omklädningsrummet efter de bryr sig så mycket.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar