Inter

Spalletti: ”Laget som spelade bäst vann”

Söndagens derby i Milano såg länge ut att sluta mållöst, men Icardi fick sista ordet och Inter fick jubla. Ett rättvist resultat, enligt de blåsvartas tränare.

Med sitt sena mål sänkte Mauro Icardi Milan, och Inters supportrar kunde fira en vinst i säsongens första Milanoderby. Gianlucadimarzio.com rapporterar att Inters tränare, Luciano Spalletti, ansåg att laget förtjänade segern.
– En perfekt avslutning på matchen? Absolut inte, vi ville göra mål tidigare. Laget som spelade bättre fotboll, det lag som spelade med ett högt försvar, vann matchen så det laget förtjänar att hyllas. Vi gjorde det bra eftersom att vi pressade dem och tvingade dem att göra en del misstag. Jag gillar det Icardi sade efter matchen, han sade att vi måste hitta kontinuitet i resultaten. Det är inte bara roligt, vi måste göra jobbet och vi måste göra det med engagemang och professionalitet, sade tränaren.

En liten smolk i derbyvinnarbägaren var det faktum att Radja Nainggolan tvingades kliva av matchen på grund av en skada.
– Nainggolan? Vi får se, vi måste ta honom till sjukhus och utvärdera hans tillstånd. Han kommer vara borta ett tag, det är säkert, sade Spalletti.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar