Inter

Spalletti: ”Jag har inte skrivit på något nytt konktrakt”

Igår kom det ut uppgifter om att Luciano Spalletti belönats med ett nytt kontrakt efter fjärdeplatsen. Men det stämmer inte, enligt tränaren själv.

Inter kallade idag till presskonferens med Luciano Spalletti vid podiet, och alla väntade sig nog offentliggörandet av hans nya kontrakt. Men tji fick alla journalister som bevakade tillställningen. Spalletti bekräftade nämligen att han inte skrivit på något nytt kontrakt.

– Jag har redan ett kontrakt i ett år till, varför så brottom? Jag är glad i Inter och för mig har ingenting förändrats, inte heller med Champions League. Klubben har sagt att de vill förlänga, men det hade inte påverkat mig om klubben sagt tvärtom. Du kan inte bara skriva på ett kontrakt för att få två års extralön, för vad händer m du inte får resultaten? Eller hamnar i en negativ period som den vi hade under säsongen? Vad hade hänt om den perioden pågått två matcher till?

Spalletti pratade även om nuvarande spelarna Mauro Icardi, Rafinha och Joao Cancelo.

– Icardi? Det beror på vad han själv vill. Att behålla spelare som inte vill stanna är svårt. Det är inte så med honom, och han kommer inte kräva något, det kan jag säga. Men det beror på vad som händer på transfermarknaden generellt. Rafinha och Cancelo? Fotbollen har förändrats. Förut kunde man inte ändra en blåst straff, förr kunde du spendera vad du ville på marknaden. Nu måste vi följa förlikningsavtalet så förra ägarna skrev, vilket vi ärvt nu. Vi måste följa det som är skrivet för att balansera de ekonomiska böckerna. När det är gjort kan vi börja investera. Men det är svårt att plocka de stora namnen.

– Jag säger inte att Rafinha och Cancelo inte kommer komma, men det beror på vad vi kan göra med pengarna. Just nu kan inte Rafinha och Cancelo köpas rakt av, även om båda gjort det bra för Inter. Kanske senare, men inte nu. Tyvärr är det såhär det fungerar.

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar