Inter

Shaqiri: ”Jag ville bara till Inter”

Under dagen blev den schweiziska landslagsmannen presenterad på en presskonferens tillsammans med sin nya tränare Roberto Mancini. Där berättade han om sina förhoppningar men även att han hade erbjudande från andra klubbar.  

Innan övergången från Bayern München blev offentlig för en dryg vecka sedan ryktades det om en flytt till rivalen Juventus och engelska Liverpool.  Men enligt Football Italia var Xherdan Shaqiri  bara fokuserad på Inter.

– Jag hade andra erbjudanden, men mitt val var självklart. Tränaren presenterade sitt projekt för mig som övertygade mig och nu vill jag hjälpa klubben att återvända till toppen, berättade 23-åringen för de italienska journalisterna.

– Trots andra erbjudanden, ville jag hela tiden till Inter. Jag blev väldigt överraskad av fansen när jag landade. Det var en unik upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

– Det kommer bli en vacker upplevelse att utvecklas och ta stora steg tillsammans med denna tränaren och mina lagkamrater.

Shaqiri var en av Schweiz bästa spelare under VM och hade redan i somras var många klubbar intresserad av hans namnteckning. Men den offensiva mittfältaren blev kvar i Tyskland, där han tillbringade mycket tid på avbytarbänken då många stora namn var framför i rangordningen.

– Jag spelade med Franck Ribery och Arjen Robben, men jag tror att alla spelare är olika och jag tycker inte om jämförelser. Var och en har sina egna kvaliteter, men i Bayern München spelade jag med riktigt klasspelare.

– Jag ska försöka minnas det jag lärde mig så att jag kan komma till nytta här i Inter. Med förhoppningar om att klubben kommer återvända till att vinna titlar.

– Jag var inte helt nöjd i Bayern vilket jag tror att alla märkte. Jag vill spela, bara då är jag lycklig och kan visa vad jag är värd.

– Jag är sugen på att vinna titlar och jag vill vinna dem med Inter. Mitt första intryck av klubben är utmärkt och jag är säker på att vi kommer återvända till toppen.

– Enligt pressen var jag i kontakt med flera lag. Min bror (och agent) skötte allt jobb och Juventus var ett alternativ också, men jag ville bara Inter.

– Nu vill jag komma igång och spela, jag tror att tredjeplatsen är inom räckhåll.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar