Inter

Ronaldo: Inter slogs mot ett korrupt system på min tid

Ronaldo blev invald i Inters Hall of Fame och passade på att berätta om hans tankar under åren han spelade i klubben.

Inter firade sin 110-årsdag under gårdagen och har inkluderat Javier Zanetti, Walter Zenga, Lothar Mattheus och Ronaldo i Inters Hall of Fame som de har introducerat i samband med 110-årsfirandet. Milanoklubben släppte även en ny tillfällig logga för detta år. I samband med detta firande passade Ronaldo på att prata om sin tid i klubben samt hur han tyckte Inter fick kämpa mot Juventus korruption. Ronaldo spelade i Inter mellan 1997-2002 och fick sitt stora internationella genombrott i den blåsvarta tröjan.

”Det är en riktig ära att vara här och jag är tacksam till alla som röstade på mig, men extra tacksam över min fader Massimo Moratti och hans familj. Det var dem som tog mig till Inter där jag blev ”Il Fenomeno”.”

”Jag har hört många Intersupportrar som har pratat om känslor och jag delar det, för på min tid räckte det inte att spela bra. Vi slogs mot alla motståndare och även ett korrupt system som vi alla upptäckte senare. Vi förtjänarde mycket mer.”

”Jag är tacksam över alla Intersupportrar som stöttade mig under min skadperiod. Den perioden gjorde mig stark och jag upptäckte att jag hade styrkor som jag inte visste innan. Jag visste inte ens om jag någonsin skulle kunna spela igen vilket betyder att jag är mycket tacksam.”

 

Källa: Football-Italia

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar