Inter

Ranocchia: ”Bara några poäng från tredjeplatsen”

I en intervju med Sky Sport Italia har Interkaptenen Andrea Ranocchia uttryckt sin glädje efter Inters 1-0 seger över Cesena i helgen och menar på att laget gör bättre ifrån sig. 

Inter hade inför omgång åtta bara tagit en poäng på tre matcher men igår kom äntligen segern och Inters kapten Andrea Ranocchia menar att det är nu de kan bygga grunden för att fortsätta ta poäng.

”Det var en vinst vi behövde, ett självförtroende vi behöver inför kommande matcher.”

Den italienska spelaren fortsätter med att berätta att Inter kan konkurera om tredjeplatsen.

”Fotbollen är komplicerad, trots allt väsen kring klubben är vi konkurrenskraftiga på alla fronter. Vi leder gruppen i Europa League och vi är bara några poäng från tredjeplatsen i ligan. Vi behöver kontinuitet.”

Ranocchia berättar även om laget samt sin egna form.

”Vi är en smart och enad grupp, en mix av unga och erfarna. Jag betraktar mig själv som en expert och ger råd till unga och nykomlingar. Min egna form? Jag är självkritisk även när det gäller det minsta felet. Vi hade två missöden mot Cagliari och Fiorentina, men de har varit de enda under året.”

Inter får besök av Sampdoria på onsdag och Ranocchia är angelägen om att se sina lagkamrater sträva efter att skapa en stark laganda.

”Sampdorias framgångar? Jag är inte förvånad, Mihajlovic är en bra tränare och de har en stark grupp. Det blir en tuff match, men nu återhämtar vi oss till på onsdag. Vi behöver ett mentalt bra team, Sampdoria bör känna sig hotade av oss.”

Den 26-åriga kaptenen fortsätter intervjun med att prata om sin lagkamrat Rodrigo Palacio samt Massimo Morattis avgång.

”Palacio springer som en galning. För oss är han nödvändig, på grund av fysiska problem är han inte i den bästa formen.”

”Morattis avgång har ingen påverkan på oss men vi pratar om en framgångsrik president som lämnat sitt jobb. Han kommer alltid vara nära Inter, han var en vinnare.”

Slutligen berättar Ranocchia om hur det ser ut med en förlängning i Inter.

”Min förnyelse är gjord, jag väntar bara på att den byråkratiska delen ska bli färdig.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se