Inter

OFFICIELLT: Se West Hams animerade presentation av Joao Mario

Efter en längre tids spekulationer är det nu officiellt att Joao Mario lånas ut till West Ham.

Inters mittfältare Joao Mario lämnar Milanoklubben för spel i Premier League och West Ham. Den portugiske 25-åringen kom under sommaren 2016 med ett EM-guld i bagaget. Efter en stabil debutsäsong i Inter var  detta säsongen det skulle bli Joao Marios genombrott men istället har det slutat med skador, missade frilägen och en plats på Inters bänk.

Sedan tidigare uppgifter under veckan från La Gazzetta Dello Sport som vi har rapporterat om sägs klubbarnavara överens om ett lån säsongen ut. Lånet ska kosta upp till 1,2 miljoner euro beroende på prestationer samt att West Ham betalar Joao Marios lön.

Det finns ingen utköpsklausul just nu men den engelska klubben ska kunna tänka sig betala stora delar av de 40 miljoner som Inter betalade för Joao Mario när han värvades, beroende på mittfältarens prestationer i Premier League.

Se den underhållande videon på Joao Marios presentation här nere. West Ham har använt sig av den klassiska spelkaraktären Super Mario för att använda sig av hashtagen #WelcomeMario.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar