Inter

OFFICIELLT: Sabatini lämnar Suning Sports och Inter

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om Walter Sabatinis framtid med Suning Sports och idag blev det officiellt att samarbetet mellan Inters majoritetsägare och italienaren upphör: ”Suning Sports och Sabatini har nått en överenskommelse om att avtalet kommer att upphöra i förtid, Sabatini kommer inte längre att inneha rollen som teknisk chef för Suning Sports. Klubben önskar honom framgång i sitt nästa arbete.”

Sabatini har fungerat som teknisk koordinator för Sunings fotbollsklubbar Jiangsu Suning och Inter och därmed hanterat bland annat transfermarknaden åt de två klubbarna. För Inters

Under gårdagskvällen intervjuades Sabatini av Sky Sports när han lämnade Inters huvudkontor i Milano: ”Vi för samtal i lugn och ro och jag inväntar vad som kommer hända. Laget måste dock se till att bevara sitt lugn, jag vill inte orsaka någon förvirring. Jag förväntar mig att Inter spelar som Inter kan och som Inter bevisat att de kan göra under de senaste matcherna. Det skulle vara en tröst för mig eftersom denna erfarenhet inte varit en bra sådan. Men Inter är Inter, det skulle ha varit trevligt att bygga en större historia. Spalletti? Han är tränare för Inter och jag hoppas att han inte bara kommer stanna nästa år utan i fem år vilket han bör eftersom han är en bra tränare och förtjänar att vinna titlar med Inter.”

I italiensk media spekuleras det i att orsakerna till att Sabatini väljer att lämna är att relationen mellan honom och Inters majoritetsägare Suning försämrats med tiden och att Sabatini inte har kunnat ha det inflytande han är van vid när det gäller transfermarknaden bland annat på grund av UEFA Financial Fair Play och den kinesiska regeringens restriktioner.

Källa: fcinter1908.it

 

Danny Salo
danny@solocalcio.se

Relaterade artiklar