Inter

Milito: ”Man spelar inte derbyt, man vinner det”

Inters anfallslegendar Diego Milito vet hur det är att spela ett Milano-derby, än mer hur man vinner det. I en intervju med Gazzetta dello Sport talar argentinaren om det stundande derbyt och om sina derbyminnen:

”Det stämmer inte att jag inte gjorde fel i den här matchen, i november 2010 med Benitez, jag spelade väldigt dåligt och var dessutom skadad. De sade att jag skulle sikta in mig på derbyt men de siktade in sig på mig. Den där känslan av att kliva in på San Siro är speciell och samma känsla hade jag sista gången som den första. Innan derbyna talade man ofta om vad fansen krävde av oss och man brukade tala om ett mästerskap innan derbyt och ett efter det. Det är en sådan match som man inte spelar, man ska vinna det.”

Milito talade också om det senaste tränarbytet i klubben:

”Mancini känner till att i vissa klubbar finns alltid kravet att vinna och att göra det snarast möjligast. Han har en fördel, han känner till miljön och vad det betyder att vara i Inter. Han lade grunden för ett bygge som Mourinho utformade till något perfekt och han kan lägga grunden för ett nytt bygge.”

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar