Inter

Mazzarri: ”Fanns ingen grund att sparka mig”

Walter Mazzarri tyckte inte det fanns någon grund för honom att bli sparkad av Inter. Dessutom svingar han lite mot Juventus i en intervju han gjorde med World Soccer Digest. 

I november fick han sparken för första gången i sin karriär. Efter ungefär tio år som framgångsrik tränare i Serie A fick han Walter Mazzarri första gången känna på hur det är att bli avskedad från sitt jobb. Nu har tränaren slått tillbaka och hävdar att det var fel att sparka honom.
– Enligt mig fanns det ingen grund till att sparka mig. Angående miljön i Inter så hade jag min bestämda väg, men alla andra låtsades vara okunniga i ämnet. Jag kommer inte säga något mer, det kommer komma en tid att diskutera detta i framtiden. Min personal som jag jobbade med kommer alltid känna igen, i mina senaste lag, inklusive Inter, att det alltid fanns en precis och proaktiv matchplan.

Att Mazzarri vägrade frångå sin trebackslinje var något som fick motta mycket kritik. Det tycker inte han är rätt.
– Lyfter man blicken ser man att Contes Juve hade en trebackslinje och vann två scudetti på raken. De ändrade sin egen formation precist så att de kunde anpassa sig till vårt sätt att spela, som en provinsklubb. Denna fakta är objektiv och odiskutabel. Men vissa personer tar bara ett jobb för att få smutskasta. För dessa blir till och med matematik en åsikt. Det finns ingen blindare än en man som inte vill se. Jag vet hur det fungerar, när du är fördomsfull mot någon så snedvrider det din syn på verkligheten.

Källa: World Soccer Digest, via SempreInter och Footballitalia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar