Champions League

Materazzi: ”Juve förtjänar titeln”

Ikväll går Champions League-finalen av stapeln i Cardiff. Juventus har chans att inte bara vinna finalen, utan också en historisk trippen. En som tycker Turinlaget förtjänar trippeln är en Interlegendar. 

I en intervju med Mediaset, som Football Italia återgivit, berättar Marco Materazzi om sina tankar inför Champions League-finalen.

– Juve har visat den senaste tiden att man förtjänar titeln med än andra lag. Be mig inte heja på Juve, men om dem klarar det så förtjänar man verkligen stor respekt.

Vad är det då som har gjort Juventus så här bra? Materazzi har sin tydliga idé i alla fall.

– Styrkan är stabiliteten, både i klubben, laget såväl som fansen. Alla har haft detta mål under många år nu. Nu måste man göra det som krävs för att göra drömmen sann.

Hans goda vän och tidigare landslagskollegan Gianluigi Buffon har flera gånger om nämnts i samma mening som Ballon d’Or. Materiazzi skulle inte ha något emot detta.

– Gigi Buffon kan vinna Ballon d’Or om han vinner titeln ikväll. Annars skulle det vara en stor skandal, han har förtjänat den i många år nu. Jag hoppas han kan få den titeln.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar