Inter

Mancini: ”Vi kommer slåss för tredjeplatsen”

På presskonferensen inför morgondagens match mot Chievo gick Inters tränare Roberto Mancini ut och sade att hans lag kommer att slåss för Champions League den här säsongen, samt även gå för seger i årets Europa League.

– Jag är övertygad om att det här laget kan utmana om en Champions League-plats. Vi kommer att slåss för tredjeplatsen och för Europa League. Det som räknas är attityden, jag skulle kunna byta position på några spelare men det skulle inte göra någon stor skillnad.

Inter har två raka förluster i ligaspelet, och många supportrar förväntar sig en vändning mot Chievo. Enligt Roberto Mancini är det inte så enkelt, han pekar på att Chievo är ett lag i bra form.

– Det blir ingen lätt match, Chievo är inne i en positiv trend just nu. Det beror helt på oss. Mot Udinese (förlust med 2-1) blev det för stora ytor mellan våra lagdelar i andra halvlek vilket tillät dem tre-fyra vasa kontringar. Vi måste våga anfalla men samtidigt fortsätta vara tighta i försvaret. Vi måste ta inititativet och kontrollera matchen med ett lugn, och det är jag övertygad om att vi kommer göra. Vi är på rätt väg.

Han kommenterade även ryktena som omger Fredy Guarin och Mauro Icardi angående en flytt från Milano i januari, och bekräftar att Inters planer är att vara aktiva under vintermercaton.

– Jag tror inte att det kommer hända att de säljs. Faktum är att vi måste få in några spelare som vi saknar för tillfället.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se