Inter

Kovacic: ”Vi hoppas att spela CL-finalen 2016”  

Mateo Kovacic förlängde under gårdagen sitt kontrakt med Inter. I samband med detta uttalande han sig också om sin framtid, nyförvärven och Inters mål med säsongen.

Inters talangfulla mittfältare Mateo Kovacic förlängde undergårdagen sitt kontrakt med Inter. Det nya avtalet sträcker sig till 2019 och i samband med detta pratade kroaten med Sky, en intervju som SempreInter återgivit.
– Jag vill tacka klubben för denna möjlighet. När någon tror på dig är det mycket härligt. Jag kommer vara här i fem år till, nu kan jag fokusera på att spela bra. Champions League är ett mål med tanke på spelarna som har kommit. Projektet håller på att bygga, vi skapar någonting bra med unga spelare. Jag hoppas på en bra säsong.

Tidigare har Kovacic jämförts med Yaya Toure av tränare Roberto Mancini, en jämförelse han gillar.
-Yaya Toure? Först och främst vill jag tacka Mancini. Jag är glad att ha honom här nu när jag har förnyat och för orden han sa om mig. Jag vill säga att jag hoppas bli bättre hela tiden.

Mittfältaren uttalade sig också om nyförvärven Lukas Podolski och Xherdan Shaqiri.
– Vi saknade yttrar och nu har presidenten gett oss två spelare med europeisk erfarenhet, det kommer komma mål och assist nu.

Kovacic pratade slutligen om Mancinis påverkan.
– Han tog med sig positiva saker. Med honom pressar vi högre i banan och jag hoppas att vi i framtiden kan bli ännu bättre. Champions League-finalen 2016? Jag hoppas att spela den, men det är en lång väg tid med tanke på att vi är elva i ligan för tillfället.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar