Inter

Kondogbia:”Det är bara kaos i Inter”

Under sommaren 2015 lyckades Inter värva den hett eftertraktade franska mittfältaren Geoffrey Kondogbia. Tyvärr för Inters del så blev det inte så lyckat som klubben hade hoppats på och mittfältaren lånades ut till Valencia i somras.

I Spanien och i Valencia ser Geoffrey Kondogbia ut som en helt annan spelare än vad han lyckades med att göra i Italien. I en intervju i den spanska radiostationen Cadena Ser berättar mittfältaren om skillnaden mellan att spela i Inter kontra Valencia.

-Jag tror det stora problemet i Inter är att det saknas balans och stabilitet i klubben, det är bara kaos. Jag hade fyra olika tränare under två år och laget ändrades hela tiden. Det är svårt för en spelare att landa i laget och speciellt när det är en ung spelare. Du behöver en trygghet, balans och kunna arbeta tillsammans även om saker går dåligt.

-Klubben måste hjälpa spelarna och tränaren för att komma framåt i utvecklingen. Det är väldigt svårt när det byts tränare hela tiden.

Det har varit en liknade situation i Valencia tidigare innan Marcelino tog över.

-Det vet jag, jag talade med Valencia året innan jag kom till Spanien, jag valde att stanna i Inter där och då. Sen anslöt Marcelino, han och Mateu Alemany talade med mig och garanterade att det skulle vara balans och en viss kontinuitet framåt i tiden för Valencia. Då förstod jag att det var det rätta steget för mig att ta.

-Marcelino förklarade för mig väldigt tidigt att han litade på mig och ville att jag skulle vara en del av det sportsliga projektet, det betyder mycket för en spelare att få höra det. Jag kom från en svår säsong med Inter och jag ville hitta tillbaka till mig själv igen.

-Fansen i Valencia är väldigt krävande likaså de i Inter men här i Valencia är fansen trevliga och stöttar laget mer. Jag är väldigt glad här i Valencia och jag har allt jag behöver för att komma in i allt. Jag skulle kunna betala min utköpsklausul på 25 miljoner euro direkt för att få vara kvar här i Spanien.

källa:Football-italia

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar