Inter

Jonathan till attack mot Inters läkarteam

Jonathan spelade i inter i tre säsonger och nu kritiserar han Inters läkarteam hårt då han inte fick sin knäskada tillräckligt bra behandlad.

Den tidigare Interspelaren Jonathan anklagar nu Inters läkarteam för att inte ha tagit hand om hans knäskada ordentligt. Jonathan inledde med två Serie A matcher förra säsongen för Inter och var sedan borta 8 månader efter en knäskada. Jonathan blev intervjuad av GloboEsporte.com och såhär sa han till den brasilianska hemsidan.

”Det var definitivt min värsta period i min fotbollskarriär. Jag var borta 8 månader totalt från fotbollen men det gjorde mig starkare som fotbollsspelare och som man. Jag fick en smäll på försäsongsträningen och smärtan fortsatte därifrån. Jag spelade i tre månader med knäskadan och läkarna sa att allting var ok. Då jag inte har studerat medicin var jag tvungen att tro på dem. Det slutade med att jag fick värre smärtor för varje dag och tillslut kunde jag inte ens gå upp för en trappa. Jag fick skadan i juli 2014 och opererades januari 2015, hade jag opererat knät snabbare hade jag även återhämtat mig snabbare.”

Jonathan var i intervjun delvis kritisk mot sig själv.

”För att vara rättvis mot Inters läkarteam sköt jag upp operationen själv. Jag satt i en väldigt jobbig sits samt Intes läkarteam hade övertygat mig att det inte var något fel på knät. Mitt kontrakt var också utgående med Inter och en operation skulle minska mina chanser för att få ett förnyat kontrakt.”

Den mesta kritiken hade Jonathan dock riktat mot Inters läkarteam.

”Min rehab skedde i Serbien ensam borta ifrån min gravida fru bara för att jag inte hade något förtroende för Inters läkare. Även om jag inte gillar att anklaga folk så visade Inters läkarteam mycket ansvarslöshet mot mig. Att operation skedde sex till sju månader efter själva skadan är ett stort misstag. Jag har verkligen inget problem med klubben Inter, bara deras läkarteam. Inter hade planer på att förnya mitt kontrakt men bara för att jag var skadad var ledningen tvungna att vänta på min återkomst till planen, vilket aldrig hände.”

Jonathan berättade i intervjun att han nobbade bud från Genoa, Atalanta och Torino men att buden inte var tillräckligt attraktiva för att stanna kvar i Italien, detta då han skulle få sin första son och ville gärna flytta hem till Brasilien. Dessutom tror Jonathan att han skulle få större chanser att komma med i det brasilianska landslaget i en klubb som Fluminese. Jonathan hade en tuff första säsong med Fluminese efter skadan men nu under 2016 har han kunnat spela alla matcher hittills.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar