Inter

Inters Curva Nord protesterade genom att lämna arenan

Inters Curva Nord hade tidigare under veckan meddelat att det skulle genomföras någon form av protest under söndagens match mellan Inter och Sassuolo. Missnöjet är givetvis stort efter den svaga säsongen Inter gjort och den brist på ledning laget verkar ha.

Protesterna började med ett tifo där Curva Nord täcktes av en slöja och en banderoll med texten ”Stagione 2016/2017: stendiamo un velo pietoso“ vilket betyder något i still med ”Säsongen 2016/17: dra en slöja av skam över dig” samtidigt som de sa åt laget att gå till jobbet.

En av få som undvek kritik utan istället tackades var den nyligen avskedade tränaren Stefano Pioli som tackades med en banderoll där han hyllades för att vara en av få riktiga Interisti i ett ovärdigt lag med en frånvarande ledning.

Nye ägaren Zhang fick också utstå kritik och på en banderoll jämfördes han med Massimo Moratti när Curva Nord förklarade att Interpubliken vill vinna och att det inte räcker med att bara spendera mycket pengar, något man sett tidigare.

Efter 20 minuter hängdes en sista banderoll upp samtidigt som Curva Nord tömdes på publik: ”Med tanke på att ni inte förtjänar vårt stöd tackar vi för idag och går och äter!”

Källa: fcinter1908.it

Danny Salo
danny@solocalcio.se

Relaterade artiklar