Genoa

Inter värvar dubbla tonåringar för upp emot 60 miljoner?

Inter är på väg att genomföra ett dubbelköp av en uppskriven duo. Det är Genoas två talanger Pietro Pellegri och Eddy Salcedo Mora som ryktas vara klara inom kort.

Priset för fotbollsspelare ökar för varje dag. Nu sägs Inter göra klart med två spelare som fått många att höja på ögonbrynen över prislapparna. Köpet av Genoas 16-åring Pietro Pellegri respektive 15-åring Eddy Salcedo Mora kan komma att kosta upp emot 60 miljoner euro.

Den förstnämnda Pellegri, som debuterade i Serie A i år, ser ut att kosta 15 miljoner euro i ren övergångssumma och ytterligare 15 miljoner i potentiella bonusar, sett till hur många framträdanden han skulle göra.

Salcedo Mora, som bara spelat U17-fotboll, väntas kosta 5 miljoner euro i övergångssumma och med hela 25 miljoner euro i bonusar baserat på framträdanden.

Bägge spelarna kommer dock förmodligen att stanna kvar i Genoas organisation i minst två år. Genoas president Enrico Preziosi har bekräftat att affären är nära, men ännu inte helt klar, enligt Tuttomercatoweb.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar