Inter

Inter intensifierar jakten på fransk landslagsman

Att Inter är på ytterjakt är ingen nyhet. Efter Antonio Candreva och Dries Mertens riktar man nu blickarna utanför Serie A. Enligt Corriere dello Sport fanns Inters representanter på plats igår när Lyon tog emot OGC Nice.
28-årige Hatem Ben Arfa hade ett par tunga år bakom sig i Newcastle. Under hösten 2014 lånades han ut till Hull City innan han i januari bestämde sig för att flytta hem till Frankrike och spela för OGC Nice.
Problemet var en regel som säger att en spelare inte får representera fler än två klubbar under samma säsong. Till en början skulle Ben Arfa träna med klubben men den 3 februari gick spelaren själv ut med att kontraktet var brutet.

Den 9 juni stod det klart att Hatem Ben Arfa trots allt skulle spela för OGC Nice under säsongen 2015/16. Det läckte ut bilder på en inte helt fit spelare tillbaka i träning och då kunde ingen ana vad han var kapabel till redan från start. Sju mål på 13 matcher i ligan och senast mot England på Wembley fick Ben Arfa dra på sig den franska landslagströjan för första gången sedan 2012.
Kontraktet med OGC Nice går ut i juni, men det är inte helt otänkbart att han tar nästa steg redan under januarifönstret.

Emil Bjarnelind
emil@solocalcio.se

Relaterade artiklar