Inter

Inter blir kinesiskt?

De senaste dagarna har det hänt grejer i den blåsvarta delen av Milano. På plats finns ett gäng kineser från Suning Group och förhandlingar om framtidens ägarskap diskuteras. 

På planen går resultaten upp och ned för Inter, men utanför planen händer det stora grejer. Sedan i fredags har Inter haft besök av Suning Group-representanter. Kineserna ska ha varit på träningsanläggningen och också ätit middag hemma hos Massimo Moratti. Diskussionsämnet under middagen? Inters framtid.

De senaste dagarna har det pratats om att Suning Group vill köpa 20 procent av Inter för en summa mellan 70-80 miljoner euro. Enligt GazzettaWorld är förhandlingarna om den procentsatsen långt gångna.

Football Italia rapporterar däremot att Suning Group kanske inte nöjer sig med 20 procent, utan det ska bara vara ett förstasteg. På två-tre år kan Suning ha tagit över majoriteten av ägandeskapet i Inter, hävdar sajten.

GazzettaWorld skriver att detta kan innebära att Erick Thohir lämnar Inter och köper upp Fulham istället, inom en överskådlig framtid.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar