Inter

Hernanes: ”Jag användes på fel position i Juventus”

Den tidigare Laziospelaren Hernanes som innan han lämnade Serie A även hann med att spela för Inter och Juventus berättade i en intervju med Lance! om sina år i Italien och de olika positioner han fått spela på.

-I Juventus spelade jag i lite längre än ett år och improviserade i en djup roll på mittfältet, en roll jag inte gillade, men jag lärde mig och utvecklades. Trots alla mina år inom fotbollen så lär jag mig fortfarande saker på planen. I Kina spelade jag i en annorlunda position sett till vad jag tidigare var van vid. I Inter var jag trequartista och jag gjorde det väldigt bra, så bra att Juventus köpte mig, men jag blev tvungen att improvisera på en annan position med anledning av att det behövdes andra saker. Jag ångrar att jag gick med på att inta den rollen. Allt är dock en del av en process, min historia. Jag var tvungen att gå igenom alla dessa positioner, lag och länder för att förstå vad som var bäst för mig.

I februari 2017 lämnade Il Profeta Italien för Kina och Hebei China Fortune för att redan i juli återvända ”hem” till Sao Paulo där han lyckats göra 9 mål och 3 assists på 16 matcher.

Källa: football-italia.net

Danny Salo
danny@solocalcio.se

Relaterade artiklar