Europa League

Guidetti: ”Vi fick allt emot oss”

Det var en uppenbart besviken och arg John Guidetti som intervjuades efter förlusten mot Inter igår kväll.

Efter Celtics uttåg ur Europa League skulle det mesta komma att handla om domarinsatsen.

”Jag tycker att det är otroligt tråkigt. Ibland så har spelare en dålig dag och idag hade domaren en otroligt dålig dag tycker jag. Jag tycker att det är han som avgör matchen om jag ska vara helt ärlig. Jag vill inte säga någonting som jag kommer att ångra, men han gjorde skillnaden idag. Det är aldrig ett rött kort i hela världen,” sa 23-åringen i en intervju med SempreInter.com och syftade på mittbacken Virgil van Dijk som fick sitt andra gula kort i slutet av den första halvleken.

”Vart har fotbollen tagit vägen ifall det där ska vara ett rött kort? Ärligt talat, det är en fysisk kontaktsport. Jag är arg över att det första ens är en frispark och då ger han honom ett gult kort, och sedan det andra… Att de två ska bli ett rött kort, jag ser inte det, jag ser inte hur någon kan se det. Sedan tycker jag att jag ska ha kanske sex eller sju frisparkar i andra halvlek, men jag får inte någon av dem, och jag förstår inte anledningen. Jag kräver ett svar, men han (domaren) ger mig inte något svar. Jag kan inte förstå det, jag kan inte förstå det. Vi fick allt emot oss. Det är svårt nog att komma till San Siro som det är och sedan ska man ha hela domarteamet emot sig också. De är sex stycken där ute och ärligt talat så måste någon se någonting,” fortsatte en uppgiven och arg Guidetti.

”Vi skapar mycket i första, vi är en mot en med målvakten och har en straffsituation. Vi spelar bra i början, men vi hade ju inte riktigt räknat med att spela med en man mindre under större delen av matchen, så efter det blir det bara att droppa ned, jobba hårt och försöka hålla i bollen, vilket jag tycker att jag gjorde bra, och sedan försöka skapa det vi kunde skapa. Men som sagt, det var 16 man mot tio idag, det är svårt då.”

Den förre Manchester City-spelaren passade även på att hylla Celtic-fansen.

”De är fantastiska, de vet att dem är fantastiska. Vi är ledsna över att det inte blev den matchen som vi hade tänkt oss, men vi kan faktiskt inte ta på oss det,” förklarade han innan han gav sin syn på San Siro och Inter-supportrarna.

”Alla vet att det är en fantastisk arena, fantastiska fans. Självklart är det en cool arena att spela på, men det hade kunnat bli roligare ifall det var en jämn fotbollsmatch.”

Guidetti är för tillfället utlånad från Manchester City till Celtic, men det är inte alls säkert att han stannar i Skottland efter säsongen. Bland annat har Marseille nämnts som en tänkbar klubbadress.

”Just nu fokuserar jag på att spela i Celtic och jag trivs bra i Celtic, sedan får vi se vad som händer,” svarade han försiktigt på frågan om framtiden.

Om landslaget:

”Jag hoppas alltid på att få representera mitt land. Det är det största man kan få göra, men jag tar en dag i taget. Nu har vi match med Celtic på söndag mot Aberdeen som ligger tvåa, så det är bara att gasa, vi går för trippeln,” avslutade den frispråkige anfallaren.

Reporter: Siavoush Fallahi
Fotograf: Thomas Salme

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se