Inter

Gabigol öppnar för flytt

Gabriel ”Gabigol” Barbosa öppnar för att lämna Inter på lån till den portugisiska klubben Sporting Lissabon.

En av förra sommarens mest utdragna transfers var när Inter tillslut fick loss Gabriel ”Gabigol” Barbosa från Santos. Den eftertraktade brasilianska anfallaren kostade Inter runt 28 miljoner euro och kontraktet skrevs på fem år. Milano-klubben hade stora förväntningar på den unga anfallaren som tyvärr för Inters del floppade totalt. Gabigol gjorde nio framträdanden i Inter-tröjan och stod för ett mål mot Bologna på våren som blev matchavgörande.

Tidigare under sommaren har brasilianaren valt att tacka nej till alla förslag om låneerbjudanden då han vill stanna i Inter och kämpa för sin plats. Nu ser det dock ut som att Gabiogol kan tänka sig att flytta på sig då han inte har lyckats övertyga den nya tränaren Luciano Spalletti att han bör ingå i Inters trupp kommande säsong.

Klubben som anfallaren kan tänka sig att gå till på lån är den portugisiska klubben Sporting Lissabon och Inter är redo att tacka ja rapporterar Calciomercato.com. En fördel för Gabigol är att han förhoppningsvis kommer anpassa sig fortare i den portugisiska klubben då han redan kan språket.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar