Inter

Frank De Boer:”Icardi är inte ett kaptensmaterial”

Den tidigare Inter-tränaren Frank De Boer hyllar Maruo Icardis talang men tycker inte att argentinaren är ett kaptensmaterial.

När Frank de Boer tog över tränaruppdraget i Inter inför säsongen 2016/2017 hade redan den argentinska anfallaren Maruo Icardi fått kaptensrollen i Inter. Holländaren hade ingen lyckad sejour som tränare i Inter och efter 14 matcher fick De Boer lämna klubben.

Jag lät Maruo icardi vara kapten när jag tog över, jag lät det vara som det var innan jag tog över berättade Frank De Boer för den holländska tidningen Algemeen Dagblad.

-Jag tycker inte Icardi var det bästa alternativet för att vara kapten. Vissa saker som Icardi håller på med är inte vad en kapten ska hålla på med, som att bråka med de egna fansen. Jag tillät Icardi att fortsätta vara kapten eftersom jag inte ville tappa en viktig spelare direkt när jag tog över.

-Den största ledaren i laget är Samir Handanovic, men för att tala klarspråk så hade jag inga problem med Icardi. Jag gillade Icardi som en spelare, från den första träningen jag höll så kunde jag se direkt vilken kvalitet Icardi satt inne på. Han kunde göra mål från varenda vinkel och med fart.

-Det ska bli kul att se hur PSV kommer hantera Icardi på onsdag.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar