Inter

De Boer: ”Underbart! Vi slog Italiens bästa lag”

Inters tränare Frank De Boer blev klar för jobbet sent, och har fått en del kritik. Efter vinsten mot Juventus var det dock en mycket nöjd tränare som uttalade sig.

Gianluca Di Marzio rapporterar att Frank De Boer var tydlig med att det var Inters insats som lag som gjorde skillnad i Derby d’Italia, trots att Juventus tog ledningen.
– Vi pratade mycket med spelarna, och sade till varandra att vi skulle behöva spela som ett lag hela matchen – och det var därför vi vann. Spelarna accepterar vårt projekt och det här var en perfekt belöning. Det var underbart att se laget göra sitt bästa, vi kan vara ännu bättre, men vi kämpade. Vi diskuterade mycket under veckan, bland annat om att hamna i underläge. I sådana lägen, mot Chievo och Pescara, tappade vi huvudet, sade De Boer.

Inter vann förvisso stormatchen, men holländaren menade att motståndarna är bäst i ligan ändå. Han blickade också framåt.
– Det är alltid härligt att vinna, definitivt även mot det bästa laget i Italien. Nu är vi dock helt fokuserade på Empoli. Om vi förblir koncentrerade kommer vi ha möjlighet att vinna många matcher, menade Intertränaren.

Ivan Perisic började matchen på bänken. Han byttes dock in till förmån för Éder, och gjorde det matchavgörande målet. Valet av startspelare var dock logiskt, enligt tränaren.
– Perisic hade inte tränat under tre eller fyra dagar, han var inte 100%-ig. Éder tränade bättre, därför valde jag honom, men jag visste att Perisic kunde bytas in och göra skillnad, berättade Frank De Boer.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar