Inter

Curva Nord: ”TA AV BINDELN DIN CLOWN!”

Inters anfallare och lagkapten Mauro Icardi släppte i dagarna en bok om sitt liv. Delar av bokens innehåll uppskattades inte av Curva Nord. Nu har fansen släppt ett uttalande som starkt tar avstånd från kaptenen.

Stycket som irriterar Curva Nord är när Mauro Icardi skriver om matchen mot Sassuolo 2015, den när Inter förlorade och fansen kritiserade spelarna ljudligt och Fredy Guarin och Icardi hamnade i en hätskt diskussion. Icardi skriver i boken att han agerade hjälte, då han konfronterade fansen.

”Icardi, för vår del, är du slut. Varför hittar du på så smutsigt? Vi är skrämda, boken är patetisk och med tanke på den incidenten är det bara lögner. Vi ber bara om att man kämpar och ärlighet, medan han målar upp oss som hotfulla figurer som cirkulerar kring klubben. Någonting är bevisligen fel i hans huvud. Som en individ förtjänar han inte kaptensbindeln.

De hårda orden gentemot Icardi och hans bok fortsätter.

”Det är patetiskt att läsa sådana saker om oss. I sin bok skriver han ‘Jag är redo att möta dem ansikte mot ansikte. Hur många är de? 50? 100? 200? Okej, spela in mitt meddelande och låt dem lyssna: Jag kommer ta med 100 argentinska gangsters som kan döda dem direkt på plats, sen får vi se vem som snackar.’ Han pratar om att hjälpa små barn, sen hittar på en incident som aldrig har hänt för att måla upp sig själv som att stå högre än oss. Det finns inga fler ursäkter. Vi såg honom som ung, lite som en idiot, men i botten en bra kille. Istället så är detta en individualist som inte kan tillåtas att bära bindeln. Inte bara för vår del, utan Inter förtjänar inte detta. Du är slut för oss Du är borta. TA AV BINDELN DIN CLOWN! Det är vad vi kräver.”

Ord och inga visor från Inters fans alltså. Klockan 15 ställs de mot Cagliari på San Siro. Vi håller självfallet koll på hur relationen Icardi/Curva Nord utspelar sig.

Källa: Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar