Inter

Crespo: ”Icardi optimal bredvid Messi”

Mauro Icardi är en anfallare som verkligen rör upp känslor i hemlandet. Efter många år utanför landslaget är nu Inters lagkapten med i den blåvita landslagströjan igen, men det har inte gillats av legendaren Diego Maradona. En som däremot gillar det är en annan anfallsprofil, Hernan Crespo. 

Hernan Crespo, med många år i Serie A i bland annat Parma- och Intertröjan, hyllar Mauro Icardi i en intervju med La Gazzetta dello Sport. 

– Jag har följt Icardi sedan han kom till Italien. Varje år tar han stora kliv framåt. Det betyder att det är en smart kille, han är mogen för detta. Efter Ronaldo och Messi, som är från andra planeter, så är Icardi nog den anfallare jag gillar mest. Han är bara 24 år och redan en mästare som kan bli riktig världsklass.

Vad är det då som Crespo gillar med Icardi?

– Icardi är en komplett center. Han kan göra mål med högern, vänster och huvudet. Han äger boxen, han gör soloräder, tunnlar och tempoväxlingar. Detta för att göra mål, såklart. Och inte nog med det, han har även en otrolig fysik.

Till skillnad från Diego Maradona så tror Crespo på att Leo Messis ideala anfallsparter är Icardi.

– Det brukade finnas turbulens kring Icardi, men jag har inte riktigt hållit med i det snacket. Men nu är alla överens, Icardi är strikern som ska ta oss till VM!

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar