Inter

”CL-platsen viktig för om jag stannar i Inter”

Inters Milan Skriniar ger inte direkt några lugnande besked till Interfansen om sin framtid i Milano i en intervju med Corriere dello Sport.

I intervjun får Milan Skriniar frågan om han lämnar Inter efter säsongen om Milanolaget inte lyckas kvalificera sig för Champions League.

– Champions League är viktigt, men inte det som avgör min framtid eftersom jag även tror att vi kvalificerar oss när säsongen summeras. Jag har både hört och läst om intresset från andra stora klubbar men jag koncentrerar mig bara på nästa match: jag måste fokusera på matcherna och träningarna, inte på en massa prat.

Någon bra förklaring till varför Inter helt tappat formen har inte Milan Skriniar. Han tror heller inte en seger i helgens derby på egen hand kan tvätta bort krisstämpeln.

– En enda match räcker inte eftersom vi efter derbyt möter Napoli, Sampdoria och så vidare, men tre poäng skulle förstås hjälpa.

Han uttalar sig också om hur det blir att möta Patrick Cutrone.

– Han är stark, ung och har stort självförtroende. I de senaste matcherna har han gjort mål och anfallare som honom, som inte rör bollen speciellt ofta, är de farligaste att möta för de sårar sig så fort de får chansen. För att markera honom måste du vara koncentrerad varje sekund, utan paus.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar