Inter

Branca: ”Coutinho såldes av budgetskäl”

Marco Branca, den tidigare sportchefen i Inter säger att Inter var tvungen att sälja Philippe Coutinho där och då av budgetskäl och att ingen någonsin tvivlade på brassen kvalité.

Den lilla tekniska brassen Philippe Coutinho som gör succé i Liverpool nu har fått ögon på sig från många stora klubbar i Europa kom till Milano och Inter 2010 för 4 miljoner euro. Nu väntas han snart gå till Barcelona för en summa som kan nå upp till 150 miljoner euro.

Den tidigare sportchefen för Inter Marco Branca talade med La Stampa och berättade att ingen tvivlade på Coutinhos kvalité. Även fast han kom till Inter som 18-åring är det normalt att man som ung upplever lite svårigheter.

– Real Madrid var också väldigt intresserade av Coutinho men vi hade ett muntligt avtal med hans familj och 2010 så kom han till oss för mindre än 4 miljoner euro.

-Är han värd 150 miljoner euro? Det finns inget sätt att mäta värdet av spelare på transfermarknaden i dessa tider, det gäller dock inte bara Coutinho utan alla spelare. Det är galna priser just nu. Han är en spelare som kan spela på alla offensiva positioner.

– Han var unik då och är det även idag, han kan använda både vänster och högerfot och det är helt naturligt. Han kan dribbla från alla ställen på planen. Affären vi gjorde med Liverpool var att vi av budgetskäl var tvungen att sälja för att lösa vissa problem som var på väg. Därför var vi tvungen att sälja brassen.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar