Inter

Allegri: ”Orsato gjorde en bra match”

Juventus slog Inter i en rafflande kvällsmatch på San Siro, även om segern satt långt inne. Efter matchen var det en nöjd Massimilliano Allegri som mötte pressen. 

”En fantastisk kväll där två fotbollslag som behövde vinna gick all in”. Så summerar Massimilliano Allegri kvällens match på San Siro, mellan rivalerna Inter och Juventus. I intervjun med Mediaset berättade tränaren om tankarna efter vändningen och vinsten.

– Vi var aggresiva och spelade bra i första halvlek, men vi måste somnat i paus eller nåt. Vi slog massa inlägg men vi borde spelat runt bollen för att trötta ut Inter istället. Inter spelade bra, men tröttnade i slutet. Det utnyttjade vi istället. Detta är nu ett rejält kliv mot ligatiteln, men det är fortsatt tufft.

Allegri fick under matchen en hel del kritik för att han valde att spela Juan Cuadrado som högerback. Detta eftersom Cuadrado kom fel i flera situationer, bland annat Inters ledningsmål.

– Jag var tvungen att välja mellan en offensiv eller en defensiv högerback. Vi var tvungna att vinna, så jag valde Cuadrado. Han har mer fart och teknik, och han gjorde det väldigt bra i sin roll. Rugani valde jag framför Benatia för att den sistnämnda har spelatså många matcher senaste tiden, och Rugani är så bra i luften.

Kvällens domare Daniele Orsato hamnade även han i skottgluggen, efter ett tidigt rött kort på Matias Vecino för en stämpling, ett bortdömt Juventus-mål, ett val att inte visa Miralem Pjanic två gula kort och en tackling på en fristående Gonzalo Higuain i slutet. Men Allegri tyckte domaren gjorde det bra.

– Orsato gjorde en bra match, jag tyckte han dömde lika åt bägge håll. Självfallet är några beslut kontroversiella, men Orsato är en av de bästa domarna i ligan.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar