Hellas Verona

Stora protester mot Hellas klubbledning

I samband med förlusten mot bottenrivalen Crotone under söndagen utbröt stora protester mot klubbledning för Hellas Verona och tränaren Fabio Pecchia. President Maurizio Setti sägs nu överväga sparka Fabio Pecchia.

Det var långt ifrån en lugn eftermiddag på Stadio Marc’Antonio Bentegodi i går. Spelet på planen kanske inte sprakade, men det gjorde känslorna på den södra läktaren.

Under matchen försökte ett grupp Hellassupportrar ta sig in på VIP-sektionen för att, gissningsvis, säga några väl valda ord till president Setti som fick sitta och se sitt lag skämma ut sig på planen. De stoppades av polis och ordningsvakter.

Stora delar publiken lämnade sedan arenan under mitten av den andra halvleken, för att i stället vädra sitt missnöje utanför, både mot tränaren Pecchia men också mot klubbledningen. Några större incidenter inträffade inte, men spelarna fick finna sig att vänta en timme i arenans innandömen innan de kunde lämna Bentegodi med poliseskort.

Flera medier spekulerar nu i vad som ska hända med tränaren Pecchia och sportchefen Filippo Fusco. Några officiella besked har inte kommit än, förutom att Pecchia själv sagt att han inte tänker avgå. Men bland annat sajten Hellas1903 rapporterar att president Setti, som hittills helhjärtat stöttat Pecchia, ska ta beslut under måndagen om tränarens framtid.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar