Hellas Verona

Pecchia störs inte av Hellas-fansens protester

Curva Sud på Bentegodi i Verona har vid upprepade tillfällen gjort klart för Fabio Pecchia att han kan dra dit pepparn växer. I en intervju i dagens Corriere dello Sport säger tränaren att det viktigaste är att protesterna inte påverkar laget.

När Hellas Verona mötte Juventus i helgen var det dags igen. På en stor vit banderoll slog beryktade Curva Sud fast att sportchefen Filippo Fusco misslyckats och att tränaren Fabio Pecchia kan dra åt h-lvete. Redan tidigare i oktober hade curvan samma hälsning till lagets föga populära tränare.

I en intervju i Corriere dello Sport får Fabio Pecchia frågan om hur han ser på fansens protester, som alltså kommer trots att han förra säsongen lyckades föra upp laget i Serie A.

– Jag beklagar situationen men jag kan bara notera protesterna och gå vidare. Det viktigaste är att de inte påverkar lagets prestationer. Jag har breda axlar (ungefär: jag kan ta hela kritiken) och ska fortsätta ge allt för att rädda kvar Hellas i Serie A.

Fabio Pecchia säger vidare att han har en stark tro på att Hellas kan hålla sig kvar i Serie A. Han tror dessutom det kommer att krävas färre poäng än vanligt för att klara sig kvar i den högsta serien i år.

Att han hyser någon förhoppning om att Napoli ska vinna ligan i år, med tanke på hans tränarbakgrund i klubben, förnekar han.

– Jag bryr mig bara om Hellas ”salvezza”. Det som sker utanför detta bryr jag mig inte om. Som mest håller jag tummarna för Newcastle.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar