Hellas Verona

”En bitter förlust”

Hellas Verona förlorade ett händelserikt derby mot Chievo med 3-2. Efter matchen konstaterade en pressad Fabio Pecchia, huvudtränare för Hellas, att förlusten känns mycket bitter.

Söndagens tidiga derby mellan Chievo och Hellas Verona hade det mesta: fem mål, ett rött kort,  två straffar, ändrade domslut och ett rejält störtregn. När domaren blåste av på Bentegodi stod hemmalaget Chievo som slutsegrare efter att inhopparen Sergio Pellissier avgjort i den 73 minuten.

Det var en besviken och pressad Fabio Pecchia som pratade med Radio Verona efter matchen.

– Det var en bra prestation och laget visade prov på stor vilja och karaktär, så förlusten känns bitter. Det är svårt att vara nöjd när man förlorar, men på samma gång måste jag berömma samtliga spelare i laget som kämpade in i det sista.

Fabio Pecchia sade att laget fortsätter utvecklas och att denna match var ett steg framåt. På samma gång var han tydlig med att tiden börjar bli knapp och att utvecklingen måste gå snabbare.

– Vi måste ta poäng.

Fabio Pecchia har ryktats hänga löst en längre tid eftersom Hellas Verona inlett säsongen svagt. Spelarintervjuerna efter matchen andades däremot inte någon kritik mot tränaren, utan de flesta tyckte snarare att Hellas gjort en väldigt bra match och att förlusten var orättvis.

– De gjorde fler mål än oss, men de spelade inte bättre och hade inte mer ”grinta”. Tvärtom anser jag att vi gjorde en väldigt bra match, sade Daniel Bessa till Radio Verona efter matchen.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar