Genoa

Criscito:-”vi behöver ett mindre mirakel mot Juventus”

På söndagskvällen ställs Genoa mot obesegrade serieledarna Juventus. Till Turin åker Genoa med tre förluster på det fem senaste matcherna vilket gav Davide Ballardini sparken. Lagkaptenen Domenico Criscito menar på att Genoa behöver ett mindre mirakel för att klara av matchen.

Senaste seriematchen Genoa spelade var mot Parma innan Nations League uppehållet där det liguriska laget åkte på en smärtsam hemmaförlust med 1-3. Resultatet fick Presidenten Enrico preziosi att agera genom att ge tränaren Davide Ballardini sparken. In på tränarbänken återvände Ivan Juric som fick sparken förra hösten från just Genoa. Det blir den absolut tuffaste starten som Juric kan tänka sig när Genoa ställs mot suveräna serieledarna Juventus.

Att möta de sjufaldiga seriemästarna kommer blir häftigt, för att undvika en förlust behöver vi ett smärre mirakel berättade lagkaptenen Domenico Criscito till Corriere di Torino.

-Det kommer bli en väldigt tuff match, de är vi säkra på och ett Juventus med Cristiano Ronaldo är verkligen skrämmande. Juventus är ett av lagen som är favoriter till att vinna Champions league tillsammans med Paris Saint-Germain.

-Jag sa innan säsongen startade att Juventus kommer att vinna varenda match den här säsongen, nu tror jag dock att de kommer tappa några poäng längs vägen.

-Jag har aldrig spelat mot Cristiano Ronaldo. Det kommer att bli vackert att äntligen få möta honom. Cristiano är en idol för alla barn i världen, inkluderat mina barn. Alfredo och Alessandro har redan frågat mig om jag kan be Ronaldos om tröjan efter matchen. Vi träffade Cristiano i Dubai förra året tack vare min tidigare lagkamrat Danny, vi fick ta några bilder med Ronaldo.

-Trots hans ålder är Cristano fortfarande en riktig mästare, en mästare som lever för fotbollen vilket han visar match efter match.

-Douglas Costa har jag mött ett par gånger när han spelade i Shakhtar, det är en riktigt bra fotbollsspelare. Max Allegri är lite bortskämt, han kan välja bland 23 riktigt bra spelare. Om Douglas Costa inte spelare så spelar Paulo Dybala eller Federico Bernadeschi.

-Vi måste verkligen ge 200 procent i den här matchen och hoppas på att Juventus har en sämre dag.

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar