Genoa

Criscito: ”Jag vill vinna något i Genoas tröja”

I sommar går Domenico Criscitos kontrakt med Zenit Sankt Petersburg ut. Framtiden kan bli rödblå för ytterbacken – han är nämligen sugen på spel i Genoa.

Under mercaton sommaren 2011 tackade Domenico Criscito för sig i Serie A, tillfälligt i alla fall. Då flyttade han från Genua till Sankt Petersburg, för spel i den ryska storklubben. Vänsterbacken, som hunnit bli 31 år gammal, har dock börjat snegla mot hamnstaden i nordvästra Italien igen, skriver Football Italia och hänvisar till Genoa Channel.
– När jag flyttade, för sju år sedan, deklarerade jag att min dröm var att komma tillbaka till Genoa. Den drömmen har inte ändrats. Jag vill vinna något i den rödblåa tröjan. Jag gifte mig med en kvinna från Genua, mina barn föddes i Genua, så den här staden är mitt hem. Supportrarna älskar mig, och jag har inte glömt dem. Till och med från Ryssland fortsatte jag att titta på Genoa och mina barn känner passion för den rödblåa tröjan också. Jag hoppas att mina barn kommer bära den här tröjan en dag, sade Criscito.

Försvararen, som gjort 22 landskamper för Italien, berättade också om att den första tiden i Ryssland var tuff, men att tiden efter det varit betydligt bättre.
– Sankt Petersburg är en vacker stad, men de första månaderna var svåra för mig och min familj. Jag fick spela fotboll och träffa andra människor, men min fru var gravid med vårt första barn då. Vi tog oss förbi hindren och nu känns det som att sju år flugit förbi. Jag är med i Zenits historieböcker som den försvarsspelare som har gjort flest mål för klubben, sade Domenico Criscito.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar