Genoa

Adel Taarabt har hittat formen och kärleken till fotbollen igen

Jag känner mig pånyttfödd här i Genoa, jag har aldrig tränat såhär hårt för att ha en typ av atletisk kropp som jag har nu säger Adel Taarabt till Premium Sport.

Den marockanska trollgubben Adel Taarabt har varit en tongivande spelare i Genoas senaste uppryckning i Serie A. En stor del av framgångarna finns i återvändande tränaren Davide Ballardini som ersatte sparkade Ivan Juric i början av november.

Jag känner pånyttfödd och jag känner att jag har hittat min fotboll berättar anfallaren till Premium Sport.

– Jag vet att jag är viktig för laget och det gör mig glad. Fotbollen som den är idag har förändrats mot vad den var för några år sedan, om du inte har den atletiska kroppen så kommer du att bli lidande i ditt spel för att det räcker inte bara med att ha en god teknik som tidigare.

-Med det sagt, jag har aldrig tränat så hårt som jag har gjort nu för att komma i form och då fann jag kärleken till fotbollen igen. Davide Ballardini har en annan filosofi än den som Ivan Juric strävade efter. Vi är mer avvaktande nu och försöker att straffa motståndarna med kontringar. Vi får poäng genom att spela på detta viset och det är det som är viktigt.

källa:Football-italia.net

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar