Frosinone

Frosinone efter Zamparinis attacker: ”Ingen får besudla vår resa”

Igår avancerade Frosinone till Serie A igen efter att ha slagit ut Palermo i den sista play off-matchen. Men Frosinones beteende har diskuterats, och det har ryktats om att man skulle tilldömas förlusten efter osportsligt beteende. 

Frosinone förlorade första play off-finalen mot Palermo med 1-2, men igår på hemmaplan vände man och vann med 2-0. Därmed är gänget från Lazio tillbaka i Serie A.

Men matchen har blivit rejält diskuterat i media och sociala medier sedan domaren blåste av matchen. Orsaken är Frosinones osportsliga beteende, där avbytare bland annat kastade in en boll på planen för att tvinga domaren att blåsa av. Det har till och med ryktats om att Palermo skulle tilldömas vinsten, men det ser inte ut att bli något av det. Den som förmodligen drivit på denna hets mot Frosinone mest är Palermos president Maurizio Zamparini.

Idag publicerade istället Frosinone idag ett långt brev på sin hemsida, signerat president Maurizio Stripe. 

”Vi är förfärade och upprörda över att intelligensen hos vissa reportrar, idrottsmän och publiken som förolämpats av Palermos president Maurizio Zamparini, som kallade denna matchen för en ‘olaglig match, skamfullt beteende och en domare som hade blivit hotad’. Han kallade det även ‘ett rån’. Jag vet inte vilken match Zamparini såg för match igår, men vi bryr oss inte. Frosinone-Palermo var styrd av sex domare, tillsammans med delegater från förbundet, som alla godkände matchen. Vi tycker det är viktigt att man vet hur man förlora, så kära Palermo och Zamparini, resultatet är klart för alla efter att domaren La Penna blåste av matchen.

Palermo kan såklart överklaga om man vill, men var säkra att Frosinone och dess president kommer besvara något sådant, med sanningen i ryggen. […] Ingen får besudla resan vi gjort genom säsongen, med denna fantastiska grupp, alla spelare, direktörer, ledare och fans. Vi är alltid drivna av fair play, vänskap och idrottens värdegrund, det har under våra 20 år varit vårt uppdrag.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar