Fiorentina

”Vi fortsätter med vår Astori-bindel!”

Fiorentina kommer att fortsätta bära sin Astorihyllande kaptensbindel, trots att den är förbjuden av ligaförbundet. Om det kommer kosta klubben böter så är det en kostnad man tar, enligt Biraghi. 

Förra säsongen gick Fiorentinas lagkapten Davide Astori tragiskt bort efter en hjärtattack. Sedan dess har hyllningarna synts till varenda gång Fiorentina spelar, i olika former. Ett sätt som Fiorentina själva hyllar sin avlidne lagkapten är att Astoris nummer 13 och hans initialer finns på lagkaptensbindeln, som numer bärs av German Pezzella. 

Till denna säsong har dock Serie A infört standardiserade kaptensbindlar. Några spelare, såsom Daniele De Rossi och Papu Gomez, har brutit mot denna regel utan påföljder. Men i ett uttalande från förbundet kommer det börja delas ut böter nu om inte rätt bindel bärs.

Fiorentinaspelaren Cristiano Biraghi är just nu med landslaget, men fick ändå frågor om ärendet. Försvararen var dock väldigt tydlig med var klubben står.

– Fiorentinas kaptensbindel är tillägnad Astori, det kommer inte förändras. Om ligaförbundet bestämmer sig för att böta oss så betalar vi böterna.

Så trots påföljder kommer Astori alltid finnas med på planen när Fiorentina spelar.

Källa: gianlucadimarzio.com

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar