Fiorentina

Calciofamiljen i sorg – profilernas minnen

Fotbollsvärlden har sorg. Detta efter att Davide Astori avlidit i sömnen. Vi har samlat spelarnas citat på sociala medier.

Gianluigi Buffon
Den italienska legendaren Gianuigi Buffon, mångårig lagkamrat i landslaget, har som vanligt uttalat sig väldigt klokt och eftertänksamt.

”Hej då älskade Asto, du hade en ung fru och en familj som nu lider, men framförallt en liten tjej, som förtjänar att att veta att hennes far var en god människa, en fantastiskt god människa. Du var det bästa från den gamla skolan, du lämnar värden som elegans, artighet, respekt och medmänsklighet efter dig. Du var en av de bästa idrottsmännen jag mötte. RIP. /Din galne Gigi. ”

 

Albin Ekdal
Svensken spelade länge med Astori i Cagliari och var en nära vän. Till Expressen sa Ekdal såhär: (Länk till hela intervjun)
Det är så sjukt orättvist, han hade nyligen blivit tvåbarnspappa och allt. Det är en otrolig stor sorg att vakna upp till. Jag kommer sakna honom.”

Radja Nainggolan
En som är knäckt över beskedet är Nainggolan som spelat med Astori både i Cagliari och Roma.
”En stor spelare och en ännu större person… så många matcher tillsammans med Cagliari och sedan Roma. Jag kan fortfarande inte tro på detta. Mina tankar går till hans familj och vänner. RIP”

Francesco Totti
Romas tidigare lagkapten som spelade med Astori 2014.
”Chockad och mållös över denna tragiska tragedi. Alla mina tankar går till Davides familj och vänner.”

Javier Zanetti
Vila i frid, Davide. Det saknas ord

Giuseppe Rossi
Fiorentinaprofilen som är nära vän med Astori.
”Jag vill inte tro det. Sån smärta över att endast tänka på det. Jag kommer att minnas dig som en riktigt proffesionell idrottsman samt som en god människa.

Fabio Cannavaro
”Vila i frid Davide.”

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar