Fiorentina

Saponaras rörande brev: ”För alltid, min kapten”

Hälsningarna strömmade in efter det tragiska beskedet om Davide Astoris död. Riccardo Saponara skickade ett långt brev till sin lagkapten via Instagram. 

”Åh kapten, min kapten. Varför kom du inte ner för att äta frukost med oss alla? Varför hämtade du inte dina skor utanför Marcos (Sportiello, reds anm) rum, och varför drack du inte sen din apelsinjuice, som vanligt? Nu kommer de säga till oss att livet går vidare, att vi måste se framåt och rycka upp oss, men hur kommer din frånvaro smaka? Vem kommer komma till cafeterian varje morgon och värma alla med sitt leende? Vem kommer fråga oss vad vi gjorde kvällen innan och skratta om det? Vem kommer ta hand om ynglingarna och ge ansvarskänsla till veteranerna? Vem kommer bilda en cirkel för att arbeta på vårt tvånuddsspel, och vem kommer krossa Marco på Playstation? Med vem ska vi debattera Mästerkocken, Florens restauranger, tv-serier eller spel vi spelat? Vem ska jag luta mig mot på lunchen, efter ett uttröttande träningspass?

Kom igen, kom tillbaka. Du måste fortfarande titta klart på La La Land och analysera den, som du gjorde med alla nya filmer. Kom tillbaka till Florens, de väntar på att du ska förnya ditt kontrakt och bekräfta allt det goda och den positivitet som du ger oss på daglig basis. Kom ut ur det där förbannade rummet, vi kommer vänta på dig på träningen i morgon…

I livet finns det människor du känt för alltid, men aldrig någonsin knutit band till, och så finns det ”Davides”, sådana som värmer dig direkt med ett enkelt: ”Välkommen till Florens, Ricky”… Var du än är, fortsätt att försvara vårt mål och att lysa upp rätt väg för oss från backlinjen. Åh kapten, min kapten. För alltid, min kapten.”

Översättningen från italienska till engelska är gjord av Federico Manasse.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar