Fiorentina

Pioli: ”Jag tittar inte på tabellen”

Efter att Fiorentina slagit ett formstarkt SPAL hemma med 3-0 under lördagen parkerar Viola nu på en andra plats i en något haltande tabell. En tabell som tränaren Stefano Pioli inte tycker det är värt att titta på än.

SPAL hade en imponerande form när laget anlände till Florens i lördags, med bland annat tre vinster på fyra matcher och bara ett insläppt mål. Det tog Fiorentina ingen hänsyn till och körde över laget från Ferrara med 3-0.

På presskonferensen efteråt fick Pioli frågan om resultatet berodde på ett starkt Fiorentina eller om den bästa versionen av SPAL inte hade dykt upp på Stadio Artemio Franchi.

– Jag tycker att SPAL kom hit med stor entusiasm efter att ha vunnit tre av fyra matcher. Jag tycker det är rätt att ge beröm åt laget eftersom vi kontrollerade spelet från start, trots att vi enbart kunnat förbereda oss på vårt positionsspel genom att titta på video. Jag vill verkligen ge beröm åt tränarstaben eftersom vi lyckades förbereda oss inför matchen på så kort tid.

En reporter som deltog i presskonferensen ville veta hur det kommer att kännas att åka till Milano senare i veckan som ny serietvåa och därmed före Inter i tabellen.

– Jag tittar först på tabellen när serien är färdigspelad, sade Pioli.

Det framkom också att det råder hård konkurrens inte minst om ytterpositionerna i Fiorentinas tremannaanfall där Pjaca och Chiesa återigen fick förnyat förtroende före Mirallas och Eysseric, som båda byttes in i andra halvlek.

– Det var väldigt viktigt för mig att Mirallas sprang ut på planen som han gjorde eftersom han var arg på mig. Han ville spela från start, men han reagerade på helt rätt sätt och jag är glad om spelarna är uppeldade om de inte fått starta. Alla förtjänar att spela, men tyvärr måste jag välja. Men de ska alla försöka visa att jag valt fel.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Fiorentina