Fiorentina

Pezzella: ”Tystnaden går inte att beskriva”

Både spelare, ledare och ägare i Fiorentina var märkbart tagna efter fansens mäktiga hyllning av Davide Astoris minne på Stadio Artemio Franchi under söndagen.

Det undgick knappast någon att Fiorentinaspelarna fick gräva djupt inom sig själva för att kunna genomföra och även vinna matchen mot Benevento hemma i Florens, bara en vecka efter att deras lagkapten Davide Astoris tragiska bortgång.

– Det var en svår match att spela, den svåraste i min karriär och jag säker på att det gäller för alla i hela laget. Det är svårt att prata om det som hänt, men om Davide var här skulle han vilja att vi körde på och fortsatte det arbete han gjort för det här laget, sade Germán Pezzella efter matchen.

Han tackade också supportrarna för den värdiga hyllning Astori fick innan matchen, bland annat med antagligen den tystaste tysta minut som fotbollsvärlden någonsin upplevt.

– Det är svårt att sätta ord på det hela. Tystnaden … den går inte att beskriva. Allt jag kan säga är: tack. Det har varit en tuff vecka men vi har känt fansens stöd varje dag. Det ger oss ytterligare en anledning att fortsätta.

Fansens relation med klubben och sättet den styrs på har varit ansträngd de senaste månaderna, men tränaren Stefano Pioli sade efter matchen hur viktigt det är med supportrarnas stöd.

– När du arbetar med unga spelare är det klart att du vill ha en positiv, passionerad och stöttande miljö. I dag handlade det om något helt annat, så klart, men vi har alltid känt av ett passionerat stöd från fansen. Nu är det upp till oss att fortsätta det Davide startade, i synnerhet här i Florens. Vi står mer enade nu än någonsin.

Under matchen syntes även för första gången på länge klubbens ägare Diego och Andrea Della Valle på läktaren. Efter matchen publicerade Andrea Della Valle ett uttalande på Fiorentinas hemsida där han i synnerhet hyllade Fiorentinas fans för hur de hedrat minnet av Davide Astori.

– Tack för att ni hedrade Davide med värdighet och mod, avslutar han uttalandet.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar