Fiorentina

OFFICIELLT: Fiorentina är till salu

Ett något oväntat besked kom upp på Fiorentinas hemsida idag, nämligen att klubben är till salu. Klubbens ägare (till 97%) Diego Della Valle tog över Toscanaklubben efter att den hade gått i konkurs 2002 och har sedan dess tagit tillbaka klubben till det italienska finrummet, med bland annat Champions League-spel.

Under de senaste åren har dock många fans varit besvikna över den bristande ambition som klubben har visat upp, något som har spelat roll i Della Valles beslut då det bland annat står såhär på klubbens hemsida:

– Fiorentinas ägare meddelar att klubben är helt tillgänglig, med tanke på supportrarnas missnöje, för någon som vill köpa den, så de kan styra klubben på ett sätt som de tycker är rätt.  

Resten av klubbens kommuniké fortsätter på följande sätt:

Det här är tiden då de som älskar Fiorentina och tror att klubben kan skötas på ett bättre, måste stiga fram. 

Ägarskapet gör sig nu öppna för att ta emot konkreta bud, men självklart endast från någon som uppriktigt vill det bästa för Viola, och som har karaktären som krävs för att leda en krävande klubb som Fiorentina. 

– Vi hoppas att det kommer vara ett projekt som drivs av ”riktiga fiorentini”, som kommer respektera Fiorentina som klubb och Florens som stad. 

Till dess, kommer klubben drivas varsamt och kompetent skött av sina managers, och kommer, som alltid, arbeta med sitt yttersta engagemang. 

 

Oscar Eriksson
oscar@solocalcio.se

Relaterade artiklar