Fiorentina

Montella försäkrar att han stannar i Fiorentina

Efter att Milan gått trögt en längre tid väntas Filippo Inzaghi få kliva åt sidan när säsongen är till ända. Igår kom nyheten att Montella låg i pole position till tränarposten, något som il aeroplanino själv dementerade idag.

”Det finns stor klarhet och respekt från både min och klubbens sida om vad som ska hända. Inget har förändrats under de senaste månaderna och jag ser ingen anledning till varför vi skulle gå skilda vägar. Klubben är väldigt angelägna om att lyfta en trofé och vi var väldigt nära förra säsongen. Vi förtjänar det och det är viktigt både för mig och mina spelare.”

Imorgon ställs man mot Juventus i Coppa Italia-semifinalen, något som Montella ser fram emot.
”Lag som vet hur man spelar kontringsfotboll vet hur man gör allt på en fotbollsplan. Vi har mött lag som valt att attackera oss istället för att vänta ut oss. Jag ser att Juventus lärt sig att vänta ut sina motståndare mer än de gjorde förut, men de har kontinuitet i vad dom gör. Om vi tittar på vårt eget spel vill jag se det bästa från våra två senaste matcher. Jag vill se vad vi är kapabla till att göra på planen, även om vi måste ändra på vissa strategiska aspekter. Jag förväntar mig att matchen kommer bli svår och krävande, därför måste vi vara mentalt förberedda och offra oss.
Det viktigaste av allt är att vi fortsätter jobba hårt och inte svävar iväg.

Avslutningsvis kommenterade Montella även situationen gällande Neto, som kommer lämna klubben i sommar.
”Han har en bra relation med resten av laget. När jag valde att spela Tatarusanu kände jag att han gave mig mer garantier än Neto. Nu känns det nästan pinsamt att ha två så pass bra målvakter i laget. Neto är lugn, och till skillnad från vad medier säger så måste vi vänta och se om han verkligen går till Juventus. Om han är i form kommer han stå, det finns inget problem.”

 

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se