Fiorentina

Montella: ”De kommande matcherna är avgörande för Champions League”

Fiorentina har börjat säsongen svajigt, mycket på grund av den långa skadelista man har. Montella pratade inför matchen mot Udinese om vikten av tre poäng för att hålla drömmen om Champions League vid liv.

”Om jag är orolig att vi ligger för långt efter tredjeplatsen? För tillfället är jag inte det, framförallt då jag tycker vi har gjort oss förtjänta av fyra poäng till. Situationen hade varit annorlunda om vi hade vunnit mot Genoa och Sassuolo.”

”Ser man till helheten tycker jag laget har spelat efter sin potential. För att kunna växa behövde vi förbättra vårt defensiva spel, däremot är vi ett lag som är byggt för att göra mål. Detta gör vi bäst när vi har mod och självförtroende. Kanske känner laget av trycket från fansen vilket påverkar våra prestationer.”

Ikväll ställs man mot ett Udinese som har övertygat och som ligger på fjärdeplats, på samma poäng som trean Sampdoria.

”Udinese är ett svårt lag att slå och förtjänar att ligga där dom ligger. De vet hur man ska anpassa sig efter sina motståndare och har individer som kan avgöra en match på egen hand. Vi får inte ha några fler missräkningar nu, vi har en utmärkt möjlighet att närma oss toppen. Jag förväntar mig en stark insats som ger fansen något att glädjas åt. De kommande tre matcherna är avgörande för Champions League-platserna. Det är viktigt för oss att förstå vad de betyder och vad matcherna innebär”

 

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se