Fiorentina

Joaquin: ”Hur kan Fiorentina göra så mot mig?”

Joaquins dagar i Florens är räknade – i en intervju med FirenzeViola pratar han öppet om sin framtid och beslutet han tagit.
– Jag vill hem till Betis, helt ärligt så kan jag inte spela för Fiorentina längre.

Den spanske yttern har gjort det klart – han vill inte spela för Fiorentina längre. Istället vill han flytta hem till moderklubben Real Betis, det berättade han idag i en öppen intervju med FirenzeViola.

– Jag vill berätta sanningen, ingenting annat. Helt ärligt så trodde jag inte att jag skulle behöva gå igenom något sånt här i slutskedet av min karriär. Förstår inte hur Fiorentina kan göra såhär mot mig. Alla pratar om mig just nu, men inget av det som skrivs stämmer. Klubben har haft mig på transferlistan sedan förra året, då jag tränade ensam. Ingen pratade med mig under den perioden. Varför har de ändrat sig nu? Det kan jag inte förstå. Hur kan de göra så mot mig? Mot laget? Men även till fansen som stöttar mig.

– När fansen stoppar mig på gatan så säger de ”det är förståeligt att du vill hem”, om fansen förstår, varför kan inte klubben förstå? Mitt beslut är taget, jag har varit transferlistad så det är inte konstigt att jag tagit det här beslutet. Ingen kan ta beslutet åt mig – nu vill jag hem helt enkelt. Mitt hjärta är i Sevilla – just nu kan jag inte spela fotboll och känna så här. Fiorentina ville sälja mig i januari – men jag valde att stanna för att hjälpa laget. Känslan var att jag fortfarande kunde vara viktig för laget och bidra. Men nu har det vänt, helt och hållet. Mitt Betis, jag saknar det och min familj.

”Paulo Sousa vill ha kvar mig”
– Tränaren vill ha kvar mig. Jag förstår honom, men situationen är ohållbar. Det finns ingen logik i det hela längre. Fansen har meddelat att jag kan lämna klubben, de har inget emot det eftersom att jag lämnat mitt hjärta här, sedan dag ett. Det är något som glädjer mig. Om Viola låter mig lämna? Om de är någorlunda smarta och har ett gott hjärta. De måste förstå att min karriär hållit på i 16 år – att det är dags för mig att återvända hem.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar