Fiorentina

Ilicic: ”Vi kan vinna ligan”

Fiorentina har imponerat den här säsongen, och är i delad ledning av Serie A tillsammans med Inter. Lagets slovenske stjärna Josip Ilicic tror att det kan fortsätta så.

Fotbollslivet leker för Josip Ilicic, som äntligen har kunnat visa sin klass i den lila tröjan och varit en av Fiorentinas allra bästa spelare den här säsongen. En enorm skillnad från tidigare säsonger som varit väldigt upp och ner och inneburit att det till exempel i somras ryktades om en flytt till nykomlingen Bologna för att få fart på karriären igen.

– När jag valde Fiorentina så trodde jag att jag skulle få spela i stort sett hela tiden, men när det inte hände blev jag upprörd. Till och med arg. Och en spelare med negativa tankar i huvudet kan inte ge sitt bästa. Det svåraste för mig var att bli utbuad av flera supportrar i sin egen arena, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Enligt honom själv beror förändringen mycket på den nye tränaren Paulo Sousa.

– Från dag ett så fick tränaren mig att känna mig viktig. Hans största styrka har varit att vinna hela omklädningsrummets respekt. Det är bara att titta på statistiken, där ser man att varje spelare har fått starta åtminstone en match den här säsongen.

För tillfället leder Fiorentina serien på samma poäng som Inter, och Ilicic tror att hans klubb har chansen att hänga kvar där. Även om han i slutändan tror att det i första hand är Roma och inte Inter som kommer att vara med och slåss i tabelltoppen.

– Vi kan vinna titeln och det har vi visat på planen, men det kommer bli tufft. Det avgörande blir hur vi hanterar situationen när det blir en kris, vilket kommer ske förr eller senare. Paulo Sousa har vunnit tre ligatitlar i sin karriär, men har varje gång tvingats resa sig från en svår period, säger han.

– Roma är favoriter till scudetton, eftersom de spelar en bra fotboll, har stor kvalitet och många alternativ. De kommande matcherna är Mohamed Salah och Gervinho inte med, men Juan Manuel Iturbe och Alessandro Florenzi är lika bra spelare. Inter är väldigt starka defensivt, men de har också varit oerhört tursamma. De ser inte ut som scudetto-material enligt mig, även om de har stora spelare som Ivan Perisic, Stevan Jovetic och Adem Ljajic.

Där bakom skuggar också Napoli, med skytteligaledaren Gonzalo Higuain som den största frontfiguren. Övriga outsiders kan vara Juventus eller Milan, men dessa två tror inte Ilicic heller på.

– Napoli har ett explosivt anfall, men försvaret är inte tillräckligt bra för en scudetto. Det var tydligt att Juventus skulle ha problem med att ersätta Andrea Pirlo och Carlos Tevez, och när det gäller Milan så trodde jag inte ens i augusti att de skulle kunna vara med och slåss om ligatiteln, säger Josip Ilicic.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar