Fiorentina

Fiorentinas önskelista i januari

Fiorentina har inlett säsongen darrigt och truppen har varit rejält skadedrabbat. Nu uppges klubben förbereda sig för fullt inför januarimercaton.

Enligt den Florens-baserade tidningen La Nazione så har klubben en önskelista på en spelare per lagdel. Man uppges dock prioritera anfallet i första hand och här pratas det om Sebastian Giovino, 26, som har svårt att få speltid i det stjärnfyllda Juventus.
Spelaren har själv sagt att han vill spela mer men att han tror det blir svårt att få igenom en flytt redan i januari. Fiorentina får dock konkurrens om Giovincos underskrift då Juventus stadsrival Torino också ska vara intresserade av den kvicke anfallarens tjänster.

På mittfältet så pratas det om brassen Fernando, 22, från Shakhtar Donetsk. Mittfältaren kom till Shakhtar för 1,5 år sedan och har 3,5 år kvar på kontraktet vilket gör att en övergång kan bli svår. Fiorentina utvärderar situationen.

Till försvaret så är det fortfarande Bayer Leverkusens ytterback Giulio Donati, 24, som det pratas om. Den tidigare Inter-talangen har svårt att ta en ordinarie tröja i Leverkusen och kanske finns det en liten hemlängtan till Italien inblandat i dessa rykten?

Fiorentina har inte gett upp hoppet om att klättra i tabellen och en bra januarimercato kanske kan få laget att utmana om den åtråvärda tredjeplatsen.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se