Fiorentina

Fiorentina rycker i Di Francesco – som tar med sig Berardi?

Paulo Sousas dagar i Fiorentina kan vara räknade. Kollaps och uttåg ur Europa League i förra veckan mot Borussia Mönchengladbach, förpassade ut ur Coppa Italia av Napoli och en bit ifrån europaplatserna i Serie A är Fiorentinas säsong en sportslig missräkning. Sousa har ett kontrakt som går ut i sommar och det är ingen vild gissning att portugisen och Fiorentina går skilda vägar efter säsongen.

Fiorentina ska vara väl förberedda och redan påbörjat rekryteringsarbetet med att tillsätta Sousas ersättare, och enligt La Nazione ska förstavalet vara Sassuolos nuvarande tränare Eusebio Di Francesco. Tränaren ska i sin tur vara angelägen om att få med sig den unge yttern Domenico Berardi till Florens, något som Fiorentina inte ställer sig främmande inför.

Di Francescos tid i Sassuolo är lite av en framgångssaga. Säsongen 2012/2013 tog han upp laget till den italienska fotbollens finrum för första gången i klubbens historia, och i år var det dags för en ny milstolpe när laget gjorde sitt första framträdande i  Europa League.

 

Adam Wenell
adam@solocalcio.se

Relaterade artiklar