Fiorentina

Fiorentina jagar målvakt i Rumänien

Fiorentinas Norberto Murara Netos vara eller icke vara i klubben är osäker, parterna i Florens når ingen överenskommelse och La viola har därför börjat leta efter en ersättare. Litauens landslagsmålvakt Giedrius Arlauskis i Steaua Bucarest uppges vara en av favoriterna.

Den italienska sajten calciomercato.it har pratat med den 27-årige målvaktens agent Leonid Istrati om flyttryktena.

-Vi talar med flera olika klubbar, som jag inte kan nämna vid namn. Det är naturligt att det pratas om honom, han är i en lysande form och har möjligheten att bli en av de bästa europeiska målvakterna. Då krävs det självklart att han förbättrar sig match för match.

-De italienska klubbarnas intresse är verkligt. Det är  ett mästerskap som passar Arlauskis och han skulle också vilja spela där. För närvarande finns det dock inget konkret, bara rykten. Steaua kommer trots allt inte göra Arlauskis tillgänglig på marknaden för kommande övergångsfönster i januari. Han är för betydelsefull för laget som till varje pris vill vinna mästerskapet.

Denna okända burväktare från den rumänska ligan beskrivs som en reflexsnabb målvakt med bra fötter och goda ledarskapsförmågor på och utanför planen. En blandning av Manuel Neuer och Thibaut Courtios om vi ska tro agenten själv.

 

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar