Fiorentina

Borja Valero: ”Vi spelar Italiens bästa fotboll”

Fiorentina vann klart mot Udinese i helgen och ligger tvåa i Serie A. Borja Valero menar att laget, även om Inter är före i tabellen, spelar bäst i ligan. 

Den spanske mittfältaren talade inte bara om vilket lag som spelar Serie A:s bästa fotboll. Han berättade också om när han först kom till Florens, rapporterar Gianluca Di Marzio.
– När jag kom hit fick jag smeknamnet ”Borgmästaren” av supportrarna, det roar mig. Jag är en hedersmedborgare i Florens nu. Vi lever i en magisk tid och supportrarna är hängivna till klubben – men vi måste hålla båda fötterna på jorden, sade Borja Valero.

Inter är som sagt serieledare, men Fiorentina är tätt efter. 30-åringen, som flyttade till Toscanaklubben sommaren 2012, anser att tabelltvåan är spelmässigt bättre än Inter.
– Vi är inte rädda för någon och vi spelar den bästa fotbollen i Italien, men det finns andra lag som också tävlar om titeln som är lika starka som vi är, sade spanjoren.

Borja Valero uttalde sig också om påvens besök i staden – och vem som är hans idol.
– När påven kom till Florens bad folket honom att be för laget, då de inte vunnit scudetton på 46 år. Min idol? Redondo – jag har alltid beundrat sättet han spelade på, berättade Borja Valero.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar